Léto plné rytmů v Dominikánské republice

20.07.2011 11:39

Máte rádi rytmickou hudbu, tanec a letní festivaly? Pokud ano, pak se vydejte do Dominikánské republiky. V tomto malém ráji na zemi prožijete v příjemných rytmech merengue a bachaty nádhernou letní dovolenou plnou kouzelných zážitků.

Již nyní jsou v Dominikánské republice některé hudební akce v plném proudu, tak proč nepřipravit svá zavazadla a nevyrazit právě tam. Jednou z prvních letních akcí je jazzový festival Casa de Teatro v Santo Domingu, který probíhá již od 2. června a končí 29. července 2011. Pro letošní ročník přijalo pozvání osm evropských a amerických kapel, které se představí společně s dalšími hudebními skupinami.

Hudební festivaly vždy přinášejí jedinečné rytmy společně s báječnou a neopakovatelnou atmosférou. Důkazem tohoto tvrzení je Festival del Merengue de Santo Domingo (29. – 31. července 2011). Již od roku 1967 se zde pravidelně setkávají uznávané kapely z celého světa, aby představily své hudební novinky právě v Santo Domingu. Hlavní program celého festivalu probíhá na pobřežní promenádě El Malecón. Po celém městě se konají nejrůznější doprovodné akce a téměř na každém kroku uslyšíte zvuky tradičního merengue. Pod vlivem smyslných tónů se vaše tělo začne pohybovat v příjemném rytmu.

Lidé v Dominikánské republice milují tanec a tento festival je velkou příležitostí pro všechny, protože se tančí na ulicích, v barech, na plážích, zkrátka v celém městě. Tradiční tanec merengue má neskutečný náboj, který ucítíte ze všech tanečníků. Jejich rychle se pohybující boky budete dychtivě hltat pohledem a nebudete chtít uvěřit té rychlosti. Merengue je temperamentní tanec kombinující africké a evropské rytmy. A jaké jsou hlavní nástroje pro hraní merengue? Je to melodeon, guira a tambora, které společně vykouzlí jedinečné tóny. Tradiční nástroje velmi často doprovází saxofon, trumpeta nebo další hudební nástroje.

 Dalším zajímavým festivalem, který můžete v průběhu vaší dovolené navštívit, je Festival de la Restauración Puerto Plata (10. – 16. srpna 2011) na náměstí Independencia. Tento festival patří mezi vyhledávané kulturní události, neboť významným způsobem podporuje a šíří současné místní umění. Koná se na největším náměstí v Puerto Plata a zároveň je i příležitostí nahlédnout do významných historických momentů města.

Bez ohledu na to, jakou hudbu, festivaly nebo slavnosti preferujete, je Dominikánská republika zemí, kde se neustále něco děje, a skutečně uspokojí požadavky každého svého návštěvníka.   Jedinečné zážitky a vzpomínky vás přinutí se do tohoto pozemského ráje brzy vrátit. Více informací o Dominikánské republice naleznete na

www.GoDominicanRepublic.cz nebo na www.Facebook.com/GoDominicanRepublic.cz.

—————

Zpět